Det grundlæggende horoskop er fødselshoroskopet. Det fortæller om vores fundamentale og medfødte evner og egenskaber og det fortæller om vores skæbne. Intet sker i vores liv, uden at det er skrevet i fødselshorokopet - som også hedder radix. Det er fundamentet i alle de andre horoskoper. Det beregnes på det tidspunkt og det sted, hvor du blev født.

Næste horoskop i rækken er solarhoroskopet. Det beregnes hvert år på det tidspunkt hvor solen på himlen står nøjagtigt samme sted, som da du blev født. Det fortæller om begivenheder, der vil påvirke dig, og specielt have forbindelse med din identitet, og det uddyber det proggressive horoskop.
Så kommer de tre månehoroskoper, af hvilke lunarhoroskopet er det vigtigste. Det beregnes en gang om måneden på det tidspunkt hvor månen står samme sted som i fødselshoroskopet, og fortæller om begivenheder, der specielt har med vores følelser at gøre. Det vil i praksis sige alt. De to andre månehoroskoper bruges mest hvis man forsøger at analysere et emne yderligere.

Planeterne som de står på himlen på et givet tidspunkt kaldes transitter. De beregnes i forhold til alle horoskoper idet de aktiverer både planeter, akser og aspekter.
Ud over planeternes aspekter - d.v.s. vinkler - til planeter og husspidser, så kan man beregne en række "arabiske" punkter, og se hvilke aspekter planeterne danner til dem. Der findes punkter for både ægteskab og fysisk helbred m.m.
Endvidere har fiksstjernerne en betydning. Hvis en planet står i konjunktion med en fiksstjerne vil den være under indflydelse af denne.

www.Canopoux.dk