70  
   

Horoskopet er et symbolsprog, der skal fortolkes! Hver planet i horoskopet symboliserer et område af vores bevidsthed og aktiviteter, og faktisk så har næsten hvert eneste punkt i horoskopet en betydning.

Den vigtigste planet i horoskopet er Solen. Og i astrologi hedder både solen og månen også planeter. Solen er vores identitet: Med f.eks. solen i Jomfrue identificerer man sig med sine tanker og sine evner for omhu. Med solen i Vædderen identificerer man sig med sine evner til at handle o.s.v.
Månen, som hører hjemme i Krebsen, tegnet for vores følelser og indlevelsesevne, er dermed vores følelser. Med månen i Tvillingerne vil dine følelser være tæt forbundet med dine evner til kommunikation, som er det Tvillingerne står for.

Det tredie vigtige symbol er Ascendanten, som er den ene af de fire hovedakser i horoskopet. Den symboliserer de sociale normer vi anerkender i forhold til andre mennesker og til den verden vi lever i.
På samme måde symboliserer alle de andre planeter hvert deres område af vores bevidsthed og specielt i forbindelse med aktivitet og begivenheder - Merkur er vores intellektuelle evner - Venus er vores æstetiske sans o.s.v.

Så ser man på hvilke aspekter planeterne danner til hinanden. Der findes en hel række af aspekter, men for overblikkets skyld inddeler man dem i harmoniske aspekter eller spændingsaspekter. Harmoniske aspekter betyder medfødte evner, eller at her går det nemt. Spændingsaspekter betyder forandringer: så hvis du ønsker forandringer i dit liv, så er det dem, der er gode at handle på.

Mange spændinger vil give en følelse af at "det hele er et forhindringsløb" men for mange harmoniske aspekter kan betyde, at man er lidt for god til at "glide med strømmen". En passende blanding giver bedst resultat.Husene i horoskopet er de områder, hvor aktiviteterne foregår. Har du mange planeter i 10. hus, eller tiende husspids stærkt aspekteret, vil dit liv eksempelvis meget dreje sig om din kariere.

I horoskopet er der desuden en række såkaldte Arabiske Punkter. Det vigtigste af dem er Lykkepunktet, som viser essensen af hele horoskopet. Eller målet med dette liv?!

www.Canopoux.dk