Ottende tegn og hus

Tegn og hus for instinkter og bevidsthed

Planeten er Pluto

Vi kender udtrykket plutonisk. Noget magtfuldt og måske lidt skræmmende.
Planeten Pluto blev opdaget i 1930, hvor store omvæltninger var i gang i verden. Pluton var i græsk mytologi underverdenens gud.

I astrologi symboliserer planeten både underbevidstheden og højeste åndelige bevidsthed. Dermed bliver den symbolet for vores evner til kollektiv forståelse.

Skorpionen er forbindelsen mellem det bevidste og det ubevidste.

Den ser virkeligheden i øjnene og lever intens. Livet og døden er for Skorpionen ikke blot teorier, men livets forudsætning.

En Skorpion er viljestærk men også tilbøjelig til angst. At have livsprincippet om nedbrydning og genopbygning indbygget kan kun være angstprovokerende.

I ottende hus beskæftiger os med sex, død og det okkulte. Det er yderpunkterne i vores liv og den kollektive bevidsthed. Lægen, psykologen og kirurgen bor her. Det samme gør en del af den offentlige administration, især den del der har med penge at gøre.

Oprindeligt hørte planeten Mars hjemme i både Vædderen og i Skorpionen, men efter opdagelsen af Pluto blev denne gjort til 8.hus-planeten. Pluto er langt mere magtfuld end end Mars. Planeter i 8 hus og planeter, der aspekteres fra 8. hus, får en anseelig portion viljestyrke.

Pluto står for nedbrydning og genopbygning, og er ud over lægevidenskabens planet også vores evner til at regenerere og genopbygge os selv.

www.Canopoux.dk